CRUCEA ROȘIE CONSTANȚA ORGANIZEAZĂ CURSURI PENTRU ÎNGRIJITOARE COPII

28 de femei au absolvit cursul de îngrijitoare copil, organizat de filiala Constanţa a Crucii Roşii luna trecută. În baza certificatului ele vor putea să se angajeze ca bone sau îngrijitoare în centrele de plasament. Cursul s-a desfăşurat în perioada 11 august – 17 noiembrie 2014, în cadrul proiectului strategie „Pro-Sănătate – Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”.

În mod specific, meseria de îngrijitoare de copii se încadrează în Grupa Majoră 5 (Lucrători în domeniul serviciilor). Ea se referă la personalul de îngrijire a copiilor care asigură îngrijire şi supraveghere pentru copii în locuinţe rezidenţiale şi în centre de îngrijire de zi înainte de şcoală, după şcoală şi în timpul vacanţelor.

„Prin participarea la acest program de formare profesională continuă a angajaţilor necalificaţi şi sau cu un nivel scăzut de calificare, cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, pentru domeniul medico-social în care lucrează, au fost vizate, în general următoarele beneficii: îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale, creşterea oportunităţilor de accesare a altor grupuri şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conţinuturi şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social”, a precizat Carmen Lungu, preşedintele Crucii Roşii Constanţa.

Pregătirea pentru meseria de îngrijitoare de copii este o activitate de durată – 480 de ore. Ca urmare a finalizării cursurilor de calificare, absolvenţii dispun de cunoştinţele necesare pentru îngrijirea şi supravegherea copiilor, dar şi de abilităţi tehnice de comunicare şi abordare a situaţiilor delicate în raport cu copiii.