Arhive

CRÂMPEIE DIN ISTORIA DOBROGEANĂ SUNT EXPUSE ÎN CENTRUL VECHI AL CONSTANȚEI

Crâmpeie din istoria dobrogeană, expuse în Centrul Vechi al Constanței. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie deschide porțile unei fascinante călătorii în timp. ”Pe urmele Gînditorului, amprente ale civilizației Hamangia” aduce la malul mării, un vernisaj unic, care îmbină artifacte din cele mai vechi timpuri cu cele mai recente descoperiri ale cercetătorilor dobrogeni.

Una dintre cele mai strălucite civilizații din ultima jumătate a mileniului 5 Î.Hr. (Inainte de Hristos) este dezvăluită la țărm de mare, după ani întregi de cercetări.

„Gînditorul de la Hamangia„ și „Femeie Șezînd” tronează chiar la intrarea vernisajului și sunt cunoscute ca adevărate capodopere ale artei preistorice. În prezent, cu ajutorul cercetărilor, alte 200 de piese rare reîntregesc tabloul civilizației Hamangia.

Fiecare dintre aceste descoperiri dezvăluie o poveste fascinantă a locurilor demult uitate.
De la unelte care să-i ajute să-și desfășoare activitățile de zi cu zi, la obiecte de veșmînt specifice vremurilor și ajunge la adevărate opere de artă și bijuterii unice pe care le purtau persoane importante ale vremii. Artefactele vor poposi la malul mării pentru următoarele trei luni, așa că toți cei pasionați să afle mai multe despre viața strămoșilor noștri sunt așteptați să treacă pragul expoziției unice.