COVID-19: „NICIUN PACIENT INFECTAT LA MEDGIDIA” [VIDEO]

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit măsurile necesare pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19. Pe lângă aprovizionarea Spitalului Municipal Medgidia cu materialele sanitare necesare în acest context, reprezentanții primăriei au avhiziționat un cort special necesar triajului pacienților. Veste bună este că până în prezent nu a fost confirat niciun caz de infectare cu noul virus.

Cortul confecționat din material impermeabil, ignifugat, rezistent la precipitații abundente și raze UV este iluminat și încălzit. De asemenea, este prevăzut cu paturi pliante și saci de dormit. În incinta acestuia se va realiza triajul pacienților care prezintă simptome specifice infectării cu virusul COVID-19.

În situația în care există pacienți cu simptome, aceștia vor fi izolați într-un spațiu special amenajat pentur a evita contactul cu ceilalți pacienți și personalul medical care activează în Spitalul Municipal Medgidia.

Managerul instituției sanitare spune că Spitalul Municipal Medgidia este pregătit să facă față oricăror situații medicale care ar putea să apară. De asemenea a fost achiziționată o centrifugă și s-a completat stocul de medii de cultură pentru recoltare probe biologice care vor fi transportate la Spitalul de Boli Infecțioase probe.

Reprezentanții autorităților fac apel la cetățeni să fie calmi, să se informeze doar din surse oficiale și să ignore încercările de manipulare, dezinformare a publicului sau propagandă politică.

În contextul epidemiei, mesajul autorităților este clar:

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau interacțiune cu un număr mare de persoane, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere. Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane! Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autoritățile competente, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.