Arhive

COOPERARE ÎN DOMENIUL APĂRĂRII ÎNTRE ROMÂNIA ȘI REPUBLICA SERBIA

 
Ministrul român al apărării naţionale s-a întâlnit cu omologul sârb, Aleksandar Vulin

 

În zilele de 3 și 4 decembrie, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a efectuat o vizită oficială în Republica Serbia, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

 

Discuţiile bilaterale au contribuit la dezvoltarea dialogului politico-militar și s-au axat pe subiecte precum situaţia de securitate din Balcanii de Vest, dezvoltarea relaţiilor de cooperare în domenii de interes reciproc, inclusiv în domeniul educației militare și medicinei militare, precum şi colaborarea în cadrul inițiativelor regionale. Activitatea a reprezentat o bună oportunitate pentru aprofundarea perspectivelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domeniul apărării.

 

Cu această ocazie, a fost semnat „Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul apărării”, document ce va asigura fundamentul unei cooperări militare intensificate.

 

Cei doi oficiali au exprimat convingerea că abordările semnalate pe timpul discuţiilor vor contribui la dezvoltarea cooperării practice între armatele celor două state.

Biroul de Presă MApN