CONTROALE EFECTUATE DE POLIȚIȘTII DE LA TRANSPORTURI

La data de 22 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul celor de la transporturi maritime și al polițiștilor de investigare a criminalității economice și ordine publică din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, și cei de la Garda de Mediu Constanța, au desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale în ceea ce privește activitatea comercială, pe plaja din comuna Tuzla, județul Constanța.

Cu ocazia controalelor, au fost verificați șase operatori economici și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 26.000 de lei, dintre care trei la Legea 12/1990 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 16.000 de lei, și o sancțiune la Ordonanța de Urgență 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, în valoare de 10.000 de lei.

Astfel, s-au ridicat, în vederea confiscării, bunuri alimentare în valoare de peste 2.500 de lei, suma de 364 de lei, precum și produse, în vederea distrugerii, în valoare de 1.200 de lei.

Totodată, în urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat, asupra a două persoane, substanță vegetală de culoare brun-verzuie, aceasta fiind ambalată într-un plic și ridicată în vederea continuării cercetărilor.