Arhive

CONSTANŢA. Profesoară concediată după ce le-a tăiat unghiile elevelor cu o foarfecă mare.

O profesoară a fost concediată după ce le-a tăiat unghiile elevelor de la o unitate de învăţământ din municipiul Constanţa, folosindu-se de o foarfecă mare. Acestea se aflau în practică la un supermarket şi aveau unghiile prea lungi.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat, pentru News.ro, că incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni.

„Erau în practică şi doamna însoţea elevele la agentul economic, iar regulile care se impun sunt legate de vestimentaţie, elemente precum unghii tăiate şi altele. Le-a spus că urmează să recupereze ziua respectivă pentru că nu s-au prezentat adecvat şi spune că fetele ar fi încercat să îşi taie unghiile şi pe urmă i-ar fi solicitat profesoarei acest lucru. Dar mi se pare un gest lipsit de umanitate să intervii, nu era rolul dumneaei şi nu se poate să intervină în acest sens”, a afirmat Sorin Mihai.

Inspectorul general a solicitat conducerii unităţii de învăţământ respective ca profesoara să nu mai predea acolo.

„Având în vedere că doamna respectivă era angajată la plata cu ora, am solicitat să nu mai aibă posibilitatea să intre la vreo oră în unitatea de învăţământ, ceea ce s-a întâmplat începând cu ziua de ieri (marţi – n.r.) şi am mai solicitat să ni se transmită cu celeritate un raport al comisiei de disciplină”, a explicat Sorin Mihai.

Incidentul a avut în prim-plan eleve de clasa a X-a de la Colegiul Comercial Carol I din municipiul Constanţa, iar întâmplarea a fost relatată conducerii unităţii de către părinţii elevelor.

sursa foto: observatornews.ro