Arhive

„Consolidarea și dezvoltarea infrastructurii IT&C a DNA în vederea continuării procesului de digitalizare”

Începând cu data 13 martie 2024, Direcția Națională Anticorupție implementează, în calitate de beneficiar, proiectul Consolidarea și dezvoltarea infrastructurii IT&C a DNA în vederea continuării procesului de digitalizare, finanțat prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, pentru care a fost semnat contractul de finanțare nr. 1/18452/2024/13.03.2024
​Obiectivul general al proiectului este de a sprijini transformarea digitală a DNA, inclusiv a Structurii de sprijin a procurorilor europeni delegați în România (EPPO), prin consolidarea și dezvoltarea infrastructurii informatice. În vederea atingerii acestui obiectiv, proiectul își propune actualizarea infrastructurii hardware, creșterea capacității tehnologice în vederea eficientizării activității personalului din sistemul judiciar, inclusiv prin permiterea muncii la distanță și accelerarea transformării digitale.
​Valoarea totală a proiectului este de 16.018.709 lei, din care 13.461.100 lei reprezintă valoarea eligibilă (fonduri europene nerambursabile), iar 2.557.609 lei reprezintă valoarea neeligibilă (TVA).
​Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare, respectiv de la 13 martie 2024 până la data de 13 martie 2026.
​Proiectul contribuie la atingerea jalonului 165 din PNRR „Digitalizarea autorităților publice centrale din sectorul judiciar” (cu termen de realizare iunie 2026), aferent Investiției 4 „Digitalizarea sistemului judiciar” (Componenta 7 „Transformare digitală”).

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE”.