COMANDAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ – INFORMARE ORA 1:00

Pompierii constănțeni, cu Autospeciala pentru Transport Personal și Victime Multiple, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Medgidia, au preluat trei persoane care necesită dializă din localitatea Castelu pentru a le transporta la Spitalul Municipal Medgidia.
Până la ora emiterii comunicatului, nu au fost semnalate situaţii deosebite de urgenţă avand în vedere avertizarea meteorologică în vigoare. Pe raza judeţului Constanţa nu a fost semnalat niciun tronson rutier cu blocaje sau închis circulaţiei şi nici nu au fost înregistrate apeluri prin 112.

  Date și informații privind situația meteorologică și hidrologică:

• la ora 22.00-5.01.2017, la nivelul judeţului Constanţa a intrat în vigoare AVERTIZAREA COD GALBEN de ninsori cu intensificări ale vântului, viscolind zăpada. 

• Date și informații privind măsurile adoptate la nivelul CJSU și CLSU

– începând cu ora 21:00 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa s-a activat şi a intrat în funcţiune Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor iar la sediile primăriilor de pe raza judeţului Constanţa a fost instituită permanenţa, începând cu ora 21:00.

– la nivelul judeţului s-au demarat activităţi de identificare a persoanelor fără adăpost, de către reprezentanţi ai poliţiei, pentru a fi transportate în spaţiile de cazare special amenajate de către autorităţile locale.

– s-a dispus Gărzii de Coastă ca, în funcţie de starea vremii, să informeze conducătorii auto aflaţi în cele trei puncte de trecere a frontierei spre şi dinspre Bulgaria, cu privire la situaţia drumurilor.

• Prognoza meteorologică hidrologică de la ANM- Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, pentru 6.01.2017 începând cu ora 02:00 va intra în vigoare AVERTIZAREA COD PORTOCALIU.

        În judeţul Constanţa vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală 55-60 km/h. Temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Rugăm conducătorii auto să evite pe cât posibil conducerea autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dat fiind riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

 În funcţie de evoluţia situaţiei meteorologice şi a celei operative înregistrate în judeţul Constanţa, vom reveni cu noi date şi informaţii.

ISU DOBROGEA 

Foto reporterntv.ro