CLM Constanța a aprobat valoare burselor pentru elevi

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat luni, valoarea şi numărul burselor pentru elevi pentru semestrul întâi al acestui an de învţământ, proiectul fiind aprobat în unanimitate. Săptămâna trecută, o altă şedinţă a CLM pe tema burselor a provocat scandal deoarece proiectul prevedea doar plata celor sociale şi acesta fost respins.

Consilierii locali constănţeni au fost convocaţi luni dimineaţa, într-o şedinţă extraodinară care s-a desfăşurat online, pentru a aproba cuantumul şi valoarea burselor pentru elevi pentru semestru întâi al anului de învăţământ 2020/2021. 

“Proiectul de hotărâre pe care vi-l propunem spre vot stabileşte cuantumul burselor după cum urmează: bursele de performanţă – 1000 de lei pe lună, bursele de merit – 100 de lei pe lună, bursele de studiu – 250 de lei pe lună şi bursele de ajutor social – 250 de lei pe lună”, a anunţat primarul Vergil Chiţac, la începutul şedinţei Consiliului Local.

El a precizat că este vorba de 44 de burse de performanţă, 11.508 – burse de merit,490 burse de studiu şi 3749 burse de ajutor social.  Şedinţa Consiliului Local Municipal de săptămâna trecută pe tema burselor s-a desfăşurat cu scandal. Atunci pe ordinea de zi se afla un proiect pentru alocarea  burselor sociale şi nu şi a celorlalte trei tipuri de burse pentru elevi.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Sabina Spătariu, a anunţat că va fi făcută plângere penală tuturor consilierilor care vor vota proiectul, iar primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, i-a transmis că s-ar putea alege ea cu plângere penală pentru presiune înaintea unui vot. În cele din urmă proiectul privind acordarea burselor sociale nu a fost aprobat, după ce consilierii USR-PLUS şi PSD au votat fie împotrivă, fie s-au abţinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.