Arhive

CIRCULAȚI CU ATENȚIE ÎN CONDIȚII DE IARNĂ

Având în vedere prognoza Administrației Naționale de Meteorologie legată devremea geroasă (www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/) anunţată pentru intervalul 07 – 09 ianuarie a.c., polițiștii constănțeni le recomandă cetăţenilor:
– Dacă sunteţi nevoiţi să fiţi prezenţi în trafic, vă recomandăm să aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru a nu suferi din cauza frigului în cazul unor blocaje şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.
– Pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost! În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, nu blocaţi intersecţiile.
– Vă reamintim obligaţia de a nu opri sau staţiona pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia mijloacelor dedeszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a traficului.
– Atenţie pietoni! După ce aţi coborât dintr-un mijloc de transport, nu traversaţi prin faţa sau spatele vehiculului şi nu vă angajaţi în traversare atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţie semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore. Evitaţi, pe cât posibil, deplasările în aceasta perioadă! Folosiţi mijloacele de transport în comun!

foto constanteanul.com