Arhive

CINCI PERSOANE PRINSE IN TIMP CE FUMAU TIGĂRI CU SUBSTANTE PSIHOACTIVE

Jandarmii au surprins în Constanţa, cinci tineri care-şi pregăteau pentru consumul propriu, unsprezece plicuri cu substanţe halucinogene.

Joi, 19 iunie a.c., ora 21.30, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, în municipiul Constanţa, pe strada Soarelui, a observat cinci persoane care-şi confecţionau ţigari, folosind o substanţă de culoare galben-verzuie. La vederea militarilor, aceştia au început să se agite, au aruncat pe jos mai multe plicuri şi au mărit ritmul de mers. Au fost somaţi, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.

Asupra celor cinci tineri cu vârste cuprinse între 20-24 ani, jandarmii au mai găsit în buzunarele de la pantaloni, alte şapte plicuri care conţineau aceeaşi substanţă vegetală. Au declarat că-şi consumă substanţa uscată sub formă de ţigări etnobotanice.

Cele unsprezece plicuri găsite asupra lor vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.