CENTRUL REGIONAL DE TRANSFUZII SANGUINE CONSTANTA ARE NEVOIE DE DONATORI

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, roaga potentialii donatori din orasul si judetul Constanta indiferent de grupa sanguina sa se prezinte la sediu pentru a dona.
Specialistii au nevoie, in special de grupe cu Rh negativ (O neg, A neg, B neg, AB neg).
In aceasta perioada a crescut numarul urgentelor transfuzionale, iar numarul celor care doneaza sange a scazut.
Pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional; fara ajutorul donatorilor de sange, nu li se poate asigura acest tratament.
Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima si neurologice.
Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
-7 tichete de masa pentru produse alimentare;
-o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;
-decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.
-reducere 50% la transportul in comun pentru donatorii din orasul Constanta pentru o perioada de o luna.

Multumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!
Persoanele interesate sunt asteptate in fiecare zi de luni pana vineri de la 7.30-13.30 la sediul CRTS Constanta din str Nicolae Iorga nr 85. Pentru informatii privind donarea de sange puteti apela numerele de telefon 0241616035 sau 0341180014 (in intervalul orar 7.30-16.30).