Arhive

CAMPANIE GRATUITĂ DE TESTARE ÎMPOTRIVA HEPATITEI C!

În prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, prin Clinica de Gastroenterologie, a lansat recent, în Sala Senatului Universității “Ovidius” Constanța, proiectul “CONSTANȚA spune NU hepatitei C”.

Proiectul se adresează populației cu vârsta de peste 18 ani, care prezintă factori de risc pentru infecția cu virusul hepatitic C și va fi desfășurat în parteneriat cu Asociația Gastroenterologia Tomitană și APT-C. Proiectul își propune să crească rata de informare și conștientizare cu privire la importanța testării pentru hepatita C, dar și asigurarea accesului populației din județul Constanța la testarea rapidă și gratuită.

Astfel, aproximativ 5000 de constănțeni, din unitățile industriale din Portul Constanța și populația din comunitățile rurale din județul Constanța, vor fi testați până la finalul lunii iunie 2021.

Conștientizarea și informarea oamenilor cu privire la riscurile pe care le presupune infectarea cu virusul hepatitei C, este foarte importantă. Însă, mai importantă este testarea populației pentru a se depista din timp o posibilă infectare cu acest virus, în vederea eliminării cosecințelor nefaste ale acestei maladii. Inițiativa Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, de a testa gratuit populația județului Constanța, este extrem de binevenită. Doresc să îi felicit pe toți cei implicați și să îi mulțumec lui Eugen Dumitru, coordonatorul Clinicii de Gastroenterlogie pentru această inițiativă, dar și managerului spitalului, Ioan-Tiberiu Tofolean, pentru implicarea continuă de care dă dovadă.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța