Campanie de donare de sânge la Năvodari

Primăria Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează în zilele de marți și miercuri, 25 și 26 mai, o acțiune de donare de sânge!

Năvodărenii care doresc să doneze sânge sunt așteptați în cele două zile, de la ora 12.30, la sediul Centrului de Transfuzii, de lângă Spitalul Județean Constanța.
Pentru a facilita accesul, Primăria Năvodari pune la dispoziția doritorilor microbuze de transport persoane, cu rugămintea unei programări prealabile la nr de tel:0734 593 283 (de luni până vineri, între orele 08.30-16.00)

Persoanele donatoare vor beneficia, conform legii, de zi liberă de la locul de muncă, 7 tichete de masă, decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul în altă localitate.

ℹ️Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii :

➡️vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
➡️greutate peste 50Kg
➡️puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
➡️tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
➡️să nu fi avut vreo interventie chirurgicala in ultimele 6 luni
➡️daca esti femeie sa nu fii: însărcinata, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
➡️sa nu fi consumat alimente grase sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării
➡️sa nu urmezi tratamente pentru anumite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine
➡️Nu poti sa fii donator daca ai sau ai avut urmatoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.