Calificare istorică pentru FC Farul Constanța

După 14 ani, echipa FC Farul Constanța s-a calificat din nou în optimile Cupei României, performanță reușită după ce a trecut de una dintre cele mai bune echipe din Liga 1 în acest moment.

Alb-albaștrii au învins astăzi, în “șaisprezecimile” competiției, pe teren propriu, scor 2-1, pe Academica Clinceni.

Cu un start de joc echilibrat, formația pregătită de Ianis Zicu a deschis scorul în minutul 12, după o acțiune personală a lui Cosmin Bîrnoi. Academica a reacționat rapid și, patru minute mai târziu, Rusescu a țintit transversala, după o lovitură de cap.

Al doilea gol pentru echipa alb albastră a venit în minutul 65, Simon Măzărache a centrat perfect la colțul lung, iar Andrei Banyoi, intrat cu doar câteva secunde mai devreme, a trimis perfect cu capul, dublând avantajul echipei noastre

Academica a punctat in repriza secudă în primul minut de prelungire, când Cordea a șutat din careu lângă bara din stânga portarului noastru. Prea târziu ca să mai schimbe soarta jocului, băieții noștri sărbătorind o calificarea mult așteptată.

FC Farul Constanța se întoarce în “primăvara” Cupei României după o lungă perioadă de absență și așteaptă cu nerăbdare să afle numele adversarei din optimi.

“Fiind un antrenor tânăr, toate momentele sunt speciale, sunt noi. Mă bucur că am reușit să câștigăm și sunt fericit pentru jucători și pentru suporteri”, a declarat Ianis Zicu la finalul partidei.

Au jucat pentru FC Farul: Dur-Bozoancă – Greu, Leca, Antoche, Carabela – Hordouan (64 Banyoi), Cărăruș, Cruceru, Bîrnoi – Silaghi (83 Ciolacu), Măzărache (90 Pelivan).

Sursă: FC Farul Constanța