Arhive

CADRELE DIDACTICE DIN CADRUL ȘCOLII „MIRCEA DRAGOMIRESCU” AU PRIMIT INFORMAȚII UTILE

În cadrul Școlii gimnaziale „Mircea Dragomirescu” din Medgidia a avut loc o oră de informare pentru profesori. Astfel, cadrelor didactice, li s-au prezentat beneficiile activităților care au caracter nonformal. Chiar au mai pus în aplicare astfel de metode de predare-învățare dascălii au aflat că există și cursuri special dedicate educației nonformale.

La întrunire au fost invitați și doi reprezentanți ai unor centre din Constanţa care desfăşoară astfel de cursuri. Aceştia le-au prezentat dascălilor exemple de activități nonformale dar și avantajele unor astfel de ore.

Directorul instituţiei de învăţământ le-a pus la dispoziție profesorilor și câteva filmulețe explicite în legătură cu tema propusă spre dezbatere.

Discuțiile pe baza imaginilor au fost dezvoltate de către cei prezenți. Astfel, s-a ajuns la concluzia că educația care se face în prezent în școli formează „șomeri cu diplome”. Tocmai din acest motiv educația nonformală vine în sprijinul elevilor pentru a deprinde și alte competențe, in afară de cele de învățare.

Cadrele didactice au fost încântate de informațiile primite, și susțin că educația nonformală este foarte importantă în dezvoltarea elevilor. Mai mult de atât pe parcursul anului fiecare profesor a aplicat astfel de metode care au avut un real succes în rândul tinerilor.

Profesorii au fost invitați să se înscrie la cursurile de specialitate care îi ajută să creeze o mai bună relație profesor-elev și elev-învățătură.