Arhive

C.J. SIBIU VINE ÎN SPRIJINUL DEZVOLTĂRII EDUCAȚIEI, CULTURII, DRUMEȚIEI ȘI SPORTULUI

Consiliul Judetean Sibiu lansează în dezbatere publică ghidurile pentru accesarea de finanțări pentru proiecte #culturale, #comunitare, #sportive, #educative și de #tineret care se vor desfășura în #anul2021 în #județulSibiu.

2021 și 2022 sunt ani tematici dedicați drumeției și conservării valorilor naturale ale județului Sibiu, ca priorități transversale în toate domeniile finanțate.

Tipurile de activități eligibile includ, în funcție de agendă, atragerea copiilor și tinerilor spre practicarea #drumeției, elaborarea de studii și cercetări privind valorile culturale și naturale, susținerea artei inspirate din natură, îmbunătățirea și promovarea itinerariilor naturale și culturale existente, precum și dezvoltarea de noi trasee.

Pentru a descuraja concentrarea proiectelor în marile orașe, proiectele care se desfășoară în afara municipiilor vor primi punctaj mai mare.

Având în vedere dificultățile cu care s-au confruntat în ultimul an unitățile școlare, pe lângă cele patru domenii de finanțare existente, Consiliul Județean Sibiu vine în sprijinul dezvoltării educației în județul Sibiu și prin #AgendaEducațională.

Prin această agendă se vor finanța programe, proiecte și acțiuni educaționale derulate de către unitățile de învățământ preuniversitar din mediul rural și mic urban în Județul Sibiu, cu accent pe mișcare în aer liber.

„Suntem și în acest an într-un context marcat de pandemie și activitățile pe care le vom putea realiza trebuie să țină cont de două condiții: să se desfășoare cât mai mult în aer liber și fără mari aglomerații. În acest context, natura este salvarea noastră. Aș vrea să vedem în Anii Drumeției o încurajare în plus de a face ceea ce oricum știm că este bine și sănătos pentru noi și pentru mediu. Să valorificăm șansa extraordinară că trăim aproape de bogății naturale pe care alții în Europa nu le mai au” declară Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu.
Dezbaterile publice se vor desfășura în sistem on line prin aplicația Teams, după următorul calendar:

• 16 martie 2021, orele 10-11- Agenda Educațională
• 17 martie 2021, orele 13-14- Agenda Sport
• 17 martie 2021, orele 14-15- Agenda pentru Tineret
• 18 martie 2021, orele12-13- Agenda Culturală și pentru dezvoltarea Comunității

Înscrierea participanților la dezbateri se va realiza prin transmiterea unui e-mail pe adresa programe@cjsibiu.ro .

Mai multe detalii găsiți aici: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/03/Lansare-Ghiduri-de-finantare-Agende-02032021.pdf#