Arhive

Bărbat reținut de polițiștii constănțeni

Urmare a sesizării din data de 28 august a.c., privind săvârșirea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe, poliţişti din cadrul Secției 3, cu sprijinul celor din cadrul Poliției municipiului Medgidia, au depistat un bărbat, de 21 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, la data de 28 august a.c., persoana în cauză ar fi agresat fizic o tânără, de 15 ani, faptă petrecută în zona gării din municipiul Constanța.

La data de 30 august a.c., polițiștii l-au depistat pe raza municipiului Medgidia, acesta fiind reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Acțiune desfășurată de polițiștii constănțeni

La data de 31 august a.c., în intervalul orar 14.00-17.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, cu sprijinul jandarmilor, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, dar și a respectării prevederilor Legii 55/2020, precum și pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 35 de persoane, au controlat 19 societăți comerciale și au verificat 17 autoturisme. Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 7.000 de lei, dintre care 9 la Legea 12/1990, respectiv 10 pentru abateri la normele rutiere, conform OUG 195/2002.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 31 august a.c., în jurul orei 10.10, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un tânăr, de 17 ani, care a condus un autoturism pe strada Venus din comuna Tuzla, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 31 august a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism pe strada Tulcei din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

Activități preventive, desfășurate de polițiști

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției stațiunii Mamaia, sprijiniți de jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au continuat seria activităților preventive pe linia disparițiilor de minori de pe plajă, în stațiunea Mamaia.

Polițiștii au stat de vorbă cu părinții veniți în concediu, dar și cu minorii, și le-au explicat pericolele la care pot fi expuși prin ignorarea unor reguli elementare de protecție. Împreună au stabilit o serie de măsuri ce pot fi aplicate de către turiștii aflați în stațiunile de pe litoral, astfel încât concediul să nu se transforme într-un eveniment neplăcut.

În scopul prevenirii disparițiilor de minori, polițiștii vă recomandă:

– Discutați cu copii dumneavoastră, atunci când sunteți la plajă sau în locuri aglomerate, să nu se depărteze de locul în care vă aflați;

– Dacă s-au rătăcit, să nu intre în panică și să nu părăsească locația respectivă;

– Să ceară ajutorul unei persoane în uniformă (polițist, jandarm, pompier, polițist local etc.), sau chiar să se adreseze unor familii cu copii și lucrătorilor unor societăți comerciale;

– Să se manifeste zgomotos dacă persoane necunoscute încearcă să-i atrăgă în locuri dosnice, astfel încât să poată interveni cetățenii;

Activitățile desfășurate fac parte din Campania de prevenire a disparițiilor de minori de pe plajă și a traficului de minori „Mami, știi unde sunt?”.

foto: Arhivă