Arhive

„AUR SE OPUNE VACCINĂRII FORȚATE a personalului medical”

Alianța pentru Unirea Românilor condamnă demersul legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

Claudiu Târziu, copreședinte AUR

Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră.

a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR
George Simion, copreședinte AUR

Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare.

a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR
Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR

Libertatea este tot ce ne-a mai rămas!
Spunem NU Certificatului Verde!
Majoritatea cetățenilor se opun acestui instrument de control, considerându-l doar o formă mascată de a introduce vaccinarea obligatorie.
Este datoria politicienilor să țină cont de părerea oamenilor și să respingă Certificatul.
AUR va apăra cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a tuturor românilor.

a transmis Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR

Reamintim că AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.