AUR cere Primăriei Constanța să dispună urgent relocarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor cere Primăriei Constanța să dispună urgent relocarea bisericii „Izvorul Tămăduirii”.

“Dle. primar Vergil Chițac,

Nu permiteți demolarea lăcașului de cult ortodox „Izvorul Tămăduirii” din Constanța!

Implicați-vă în relocarea imediată a sfintei noastre biserici!”

Sorin-Cristian Mateescu, senator AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Primăriei Constanța să se implice activ în rezolvarea situației bisericii „Izvorul Tămăduirii” din municipiu, care riscă să fie demolată în următoarele zile. Soluția este mutarea lăcașului de cult într-o zonă apropiată, astfel cum cer și reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

„Bisericile nu se dărâmă odată construite. Aceasta este o chestiune elementară, de bun simț. Nu se cuvine să fie demolat un Sfânt Altar în care s-au săvârșit mii de Liturghii. Apoi, domnul primar Vergil Chițac ar trebui să știe că ortodoxia și neamul românesc au coexistat încă din primele veacuri ale creștinismului și, de atunci, ortodoxia a fost sufletul acestui neam. A demola biserica „Izvorul Tămăduirii” ar reprezenta, astfel, o gravă atingere adusă valorilor moral-religioase ale poporului român și nu ar rămâne fără urmări. Îi cerem primarului din Constanța să cumpănească bine și repede la ce are de făcut și să ia decizia corectă: relocarea bisericii „Izvorul Tămăduirii” pe un teren din apropiere”.

a declarat președintele George Simion

„Mihai Eminescu a numit Biserica Ortodoxă Română „maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbii și unitatea etnică a poporului”. Primele tipografii din spațiul românesc au funcționat în incinta unor mănăstiri sau centre episcopale. Primele școli primare, cu predare în slavonă sau în română, au luat ființă în incinta mânăstirilor, apoi a bisericilor de mir. Biserica Ortodoxă Română a sprijinit actul medical, sub oblăduirea ei luând fiinţă primele unităţi spitaliceşti din ţara noastră. Suntem nevoiți să-i amintim toate acestea primarului Vergil Chițac, precum și faptul că patriotismul, sfințenia jurământului, devotamentul și slujirea semenilor ar trebui să-l caracterizeze în calitate de creștin, ofițer de rang înalt al Armatei Române și primar. Domnule Chițac, îndreptați greșeala în acest caz până nu va fi prea târziu!”.

a afirmat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat

Redăm în continuare adresa transmisă primarului municipiului Constanța de senatorul Sorin Cristian Mateescu

Domnului Primar Vergil CHIȚAC

Din partea: Domnului Senator Sorin Cristian MATEESCU, Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat

Obiectul adresei : situația Bisericii Izvorul Tămăduirii din Constanța

Domnule primar, de ani de zile se discută despre situația Bisericii Izvorul Tămăduirii. În ultimele săptămânii am aflat cu regret că la nivelul administrației locale există o decizie pentru a se începe fie strămutarea, fie demolarea respectivului altar de cult.

Vă rog să precizați motivele pentru care susțineți să fie eliminat acest obiectiv religios de maximă importanță pentru creștinismul dobrogean și de ce nu se găsesc surse de finanțare pentru susținerea locală și sprijinirea reabilitării unei biserici de importanță pentru comunitatea noastră ?

Ca senator al Constanței  care mă implic în acțiunile politice pentru interesul constănțenilor, indiferent de simpatiile politice ale fiecăruia, consider că acest demers al administrației locale, precum și lipsa dumneavoastră de interes pentru viața religioasă a urbei noastre demonstrează superficialitate în tratarea unor teme care ar trebui să fie în centrul atenției unui edil și fost comandat militar ca dumnevoastră.

Aștept cu celeritate răspunsul dumneavoastră, precum și bunăvoința arătată pentru sprijinirea Bisericii Izvorul Tămăduirii.

Vă mulțumesc anticipat de viitorul răspuns,

Senator  AUR de Constanța

Sorin Cristian MATEESCU