Arhive

AU PARTICIPAT LA OPERAȚIUNEA COMUNĂ EPN TRITON 2015

Echipajul Poliției de Frontieră, care a participat la misiunea Frontex în Marea Ionică, s-a întors acasă, după aproape două luni. Alături de forțele tuturor statelor membre U.E. militarii au efectuat misiuni de patrulare, cercetare, căutare și salvare, în apele teritoriale ale Italiei. După aproape două luni de voiaj, echipajul aflat pe nava maritimă de supraveghere din dotarea Poliției de Frontieră Române s-a întors în țară. Militarii au participat la Operațiunea Comună EPN Triton 2015 organizată de Agenția Europeană FRONTEX. Militarii statelor membre U.E au efectuat misiuni de patrulare, ceretare, căutare și salvare în apele teritoriale din Italia.

În timpul misiunii s-a acordat o atenție deosebită fenomenului migrației ilegale care în ultimii ani a luat o amploare deosebită, pe fondul situațiilor politice din anumite state.

O ambarcațiune rapidă cu 20 de persoane la bord dar și o călăuză cu dublă cetățenie, ce se deplasa din Grecia în Italia a fost interceptată chiar în timpul misiunii. Operațiunea EPN TRITON se desfășoară anual și este finanțată de Agenția Europeană FRONTEX.