Arhive

APROXIMATIV 400 DE ANGAJAȚI DIN PORT S-AU ADUNAT ÎN FAȚA SEDIULUI A.P.M.

Protestele au continuat în port. Aproximativ 400 de angajați din port s-au adunat în fața sediului Administrației Porturilor Maritime, unde au scandat împotriva intenției autorităților locale de a prelua încă 13 % din acțiunile portului.

Așa cum au promis liderii sindicaliștilor din port, protestele au continuat . Lucrătorii s-au adunat în zona gării maritime, unde au venit cu pancarde, au scandat împotriva edilului Constanței, și au suflat în fluiere și vuvuzele.

Conform celor declarate de liderii de sindicat, implicarea Consiliului Local Constanța ar fi dăunătoare portului, pentru că nimeni din administrația locală nu posedă experiență în administrarea unui astfel de colos. Angajații din port nu consideră această măsură una potrivită.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de faptul că statul ar urma să piardă pachetul majoritar de acțiuni, ceea ce ar putea duce treptat la privatizarea portului. Sindicaliștii nu vor să renunțe la proteste, ei amenințând chiar cu greva generală, după alegerile europarlamentare, ceea ce ar putea duce la pierderi de milioane de euro, pentru cei care operează în port.