APEL UMANITAR „ÎMPREUNĂ PENTRU STEFĂNEL”

Stefănel are nevoie de 35.000 de euro pentru a merge din nou! A primit o șansă de la Dumnezeu, a doua vine de la voi!

Prietenii aul lansat pentru el Campania „Împreună pentru Stefănel”

„Pentru multi dintre noi sanatatea este un lucru de la sine dobandit fara a constientiza ca unii oameni nu sunt la fel de norocosi. Pana la 35 de ani norocos se considera si Stefanel, asta pana sa afle sa are o tumora pe creier. Si atunci, cu credinta in Dumnezeu si incredere in sistemul de sanatate romanesc a decis sa se opereze la Spitalul Floreasca. Cu toate ca se fac progrese in ceea ce priveste neurochirurgia, operatia nu a reusit, Stefanel ramanand paralizat in urma acestei interventii.

In strainatate se afla speranta si pentru Stefanel. El inca nu s-a predat, inca mai crede ca minunile exista, iar minunile suntem noi cei care citim aceste randuri in acest moment.stefanel butufei

Pentru aceasta, este nevoie să-i fim aproape!

Campania “Impreuna pentru Stefanel” vizeaza strangerea de fonduri necesare pentru tratamentele de recuperare motorie pe care Stefanel Butufei trebuie sa le urmeze in Centrul de recuperare “Giusti” din Florenta.

Obiectivul campaniei este colectarea sumei de 35.000 euro pentru ca Stefanel sa inceapa ciclul de 15 saptamani de recuperare intensiva, rezultate in urma acestora fiind recuperarea lui in proportie de 90%.

Toti cei care doresc sa ajute sunt invitati sa se alature campaniei fie prin donatii fie prin expunere mediatica.

Sa-i intindem o mana de ajutor! Cu cat suntem mai multi, cu atat Stefanel va avea sansa la o viata normala.

El a invatat ca indiferent cat de mult suferi, lumea nu se va opri in loc pentru el, insa, traieste cu credinta ca intreaga lume este de partea lui.”

Doneaza in conturile deschise pe numele Stefanel Butufei:Cont in EUR: IT06R0691513705000050422880
Cont in RON: RO75INGB0000999904373000.
Fii alaturi de el si ajuta-l pe Stefanel sa inceapa viata noua!

SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI
SECTIA NEUROCHIRURGIE
TEL:0215992300-INT.143/158

RAPORT MEDICAL NEUROCHIRURGIE

NUME:BUTUFEI
PRENUME:STEFANEL
VARSTA:34 ANI
F.OBS.29314
Pacient la care lent progresiv se instaleaza tulburari de echilibru,deviere in mers catre dreapta,cefalee inter,mitenta din iunie 2009.
Examenul CT cerebral formatiune tumorala polilobata de 2,9/2 cm la nivelul fosei posterioare cu efect de masa asupra ventricului lV.
Examenul RMN cerebral(05-08-2009) formatiune tumorala cu implantare pediculii cerebelosi mediu si inferior drept care ocupa ventricului lV diametru3.3/2 cm cu hipersemnal neomogen T2,hipersemnal T1.

Pe 12-08-2009 s-a intervenit chirurgical practicandu-se craniectomie mediana de fosa posterioara,abord microchirurcical.Se gaseste o tomora in cavitatea ventriculului lV aderenta de planseul ventricului lV in dreptul pediculilor cerebelosi mediu si inferior drept de 1.5/2 cm.Ablatie partiala de necesitate:portiune infiltrativa din dreptul planseului ventriculului lV in dreptul pediculului cerebelos mediu se lasa pe loc.Sutura durei.Sutura planuri moi anatomice.
Examen histopatologic(12-08-2009) :fragmenele examinate contin structuri vasculare de tip HEMANGIOM CAVERNOS inconjurate de tesut nervos cu importanta glioza, siderofagie si moderata reactie inflamatorie,predominant limfocitara in spatiile Virchow-Robin.

COD Internatioanal Classification of Diseases for Oncology:M9121/0
In intevalul 8.11.2009-02.12.2009 se continua tratamentul suportiv de reechilibrare hidroelectrolitica si acodobazica,antibioterapie tintita-colistin 3 mil.UI/zi,profilaxia TEP-celane 40mgx2/zi,nutritie enterala pe PEG-3000kcal/zi,protector gastric cu inhibitor de pompa de proton impreuna cu masuri de fiziokinetoterapie-gimnastica respiratorie si tonifiere a musculaturii,mobilizare in sezut.S-a renuntat la sonda urinara din data de 10.11.2009.

stefanel la plecarea din Floreasca (1)In prezent este costient,relativ cooperant,stabil hemodinamic si respirator.Se mentin tulburarile de deglutitie,tuse prin leziunile nervilor cranieni,respira spontan pe canula traheala fara a necesita in mod constant oxigen,este afebril,secretii traheale extrem de reduse,ultima cultura din secretia traheala evidentiaza Pseudomonas Aeruginosa sensibil la colistin,antibioterapie ce se intrerupe dupa 21 de zile.

Nu mai este caz de terapie intensiva necesitand reevaluare neurochirurgicala,neurologica,psihologica,logopedie,ORL,fizochinetoterapie pentru stabilirea unui program de recuperare neuropsihomotorie complex….

Diagnostic de etapa pe data de 02.12.2009:
1.Status post tumora de ventricul lV operat.
2.Sechele neurologice prin leziuni de trunchi cerebral cu tulburari de deglutitie si absenta GAG REFLEX ,CRITICAL ILNESS NEUROMIOPATHY remisa.
3.Pneumonie stanga de aspiratie remisa cu persistenta unei bronsite cronice.
4.Purtator cronic de canula de traheotomie,gastrostomie.