Arhive

ANUL ACESTA A FOST ÎNREGISTRAT UN NUMĂR RECORD DE COPII CU PĂDUCHI

La reînceperea cursurilor după vacanţa de vară, preşcolarii şi elevii trec printr-un triaj epidemiologic. El are ca scop depistarea bolilor contagioase, cu risc de transmitere în colectivitate. Potrivit statisticior, anul acesta a fost înregistrat un număr record de copii cu păduchi

După ce s-a efectuat controlul în majoritatea unităților de învățămînt s-a depistat că numărul copiilor care au păduchi este destul de mare 358, faţă de anul trecut când au fost 218 cazuri. În acest an au fost controlaţi peste 83 000 de copii din 395 de unităţi de învăţământ, aproape 1 000 fiind depistaţi cu boli contagioase.

,, Copiii au fost trimişi, cei care aveau afecţiuni cu risc pentru colectivitate, la medicul de familie pentru diagnostic şi tratament adecvat…pot reveni în colectivitate numai după ce este eliminat riscul de transmitere a acestor boli. La recontrol au mai fost depistate 76 de cazuri de pediculoză, păduchi, care au fost trimise din nou la medic pentru tratament adecvat, urmând să revină în colectivitate numai după ce primesc avizul epidemiologic.”

Doctorul Mihaela Dinisov a precizat cele mai multe cazuri si anume 513 au fost angine, iar 50 de copii cu diferite forme de micoze, 8 cazuri de varicelă, dar şi 10 copii cu râie. După 10 zile de la prima evaluare, la recontrol au fost depistaţi din nou 76 de copii cu păduchi .