Arhive

ANPC a verificat conformitatea produselor care vor fi distribuite în cadrul programului POAD

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și ai Guvernului României au verificat conformitatea produselor care vor fi distribuite în cadrul programului POAD (Programul Operational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate), aflate în depozitul din Alexandria, Teleorman aflându-se în lotul 4 al programului, alături de județele Argeș, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Timiș si Vâlcea, lot în care se află circa 290.000 beneficiari.

La acțiunea de verificare și validare a conformității pachetelor pregătite au participat Vicepreședintele ANPC, Veronica Valentina Mitran Piticu, împreună cu Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Boloș, si Secretarul General adjunct al Guvernului, Costel Barbu.

Programul POAD, o inițiativă a Guvernului Orban, se va pune în aplicare de la finalul lunii iunie a acestui an, pachetele distribuite cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Instituțiilor Prefectului conținând produse de igienă și produse alimentare.

Beneficiarii acestui program sunt persoanele care au dreptul la venit minim garantat, familiile care primesc alocații de susținere, persoane aflate temporar în situații critice sau persoane vulnerabile.
Programul POAD are o valoare totală de 1 miliard lei, iar la nivelul întregii țări, acesta va avea 1.188.852 beneficiari.