AMENZI DE PESTE 5000 LEI APLICATE DE JANDARMI

   

În perioada 08-14 ianuarie a.c., peste 150 jandarmi au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă la adunările publice, la nivelul judeţului Constanţa, fiind executate peste 80 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

Jandarmii au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 avertismente scrise şi 18 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 5000 lei. De asemenea, jandarmii constănţeni au constatat 36 fapte de natură penală, dintre care 27 în mod independent şi 9 în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 46 făptuitori.

 Majoritatea faptelor constatate independent au fost pe linia comerţului ilegal cu ţigări şi pe linia deţinerii de substanţe cu efect halucinogen.

 Au mai fost executate 82 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete şi o misiune în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa pe linia tăierilor abuzive de arbori.

 Concomitent cu misiunile pe linia asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, jandamii constănţeni au continuat şi misiunile de asigurare a pazei şi protecţiei instituţionale a celor 32 de obiective din competenţă, precum şi protecţia transporturilor de valori în beneficiul Trezoreriei și a transporturilor de corespondență clasificată.

În perioada 16-17.01.2016, zilnic în intervalul orar 13.00-20.30, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor asigura măsuri de ordine publică în zona Sălii Sporturilor din municipiul Constanţa, unde se vor disputa meciuri de fotbal în sală, în cadrul competiţiei “Trofeul Telegraf”.

​Suporterii echipelor precum şi ceilalţi spectatori sunt obligaţi sã respecte regulile de convieţuire socială şi mãsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul arenelor sportive.

 Recomandăm suporterilor să dea dovadă de fair-play, să nu se implice în conflicte şi să se delimiteze de orice formă de violenţă, ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice în arena sportivă, atât pe durata meciurilor cât şi după terminarea acestora.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL