ALEȘII LOCALI DIN MEDGIDIA S-AU ÎNTÂLNIT PENTRU A DEZBATE 11 PROIECTE DE HOTĂRÂRE

Reuniți în ședința ordinară de consiliu. Cei 18 aleși locali prezenți la masa dezbaterilor au votat cele 11 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Dacă la începutul ședinței a fost liniște și pace, dezmembrarea unui imobil în două loturi din zona Ciment a aprins scânteile.

Schimbări în Consiliul Local. Asta după ce Ibram Chenan a renunțat la scaunul de consilier și s-a mutat în capitală. Conform listei de supleanți PDL, Răileanu Lucreația a depus jurământul odată cu numirea în funcție.

După ce consiliul local s-a întregit a fost supus spre aprobare următorul punct de pe ordinea de zi și anume “Stabilirea zonelor care urmează a fi amenajate pentru desfășurarea activităților de picnic pe teritoriul municipiului Medgidia”.

Odată cu modificările apărute în Codul Civil, bunurile private nu mai pot fi concesionate, astfel că s-a supus spre aprobare vânzarea, prin licitație publică, a imobilului-teren situat în Medgidia pe strada Kemal Agi Amet în vederea desfășurării de activități economice.

Dacă până acum sedința a avut un curs normal, următorul punct înscris pe ordinea de zi a stârnit nemulțumiri.

Punctul: ”Aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia pentru anul 2014.” a adus din nou în discuție situația unității sanitare din municipiu.

Discuția despre spital s-a încheiat după ce s-a stabilit ca în ședința următoare să fie prezentat un raport al managerului unității.
La punctul doi destinat diverselor probleme, s-a discutat despre niște petiții prin care se cere o soluție pentru blocul M din zona VS-uri, care s-a degradat considerabil din cauze încă nedescoperite de experții din domeniu.

De asemenea, au existat consilieri care au cerut mai multă transparență din partea primăriei cu privire la contractele încheiate cu diferite firme care efectuează lucrări de reparație la școli, în special școala 4.
Toate proiectele de hotărâre au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate.