AGENT DE POLIȚIE PRINS ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE LUA MITĂ [VIDEO]

 

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Timiș, împreună cu Centrul Operaţional 2 Timişoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au organizat și realizat, pe 26 iunie a.c., prinderea în flagrant a unui agent de poliție în timp ce primea suma de 400 lei pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto care săvârșise o abatere la regimul circulației rutiere.

În fapt, în cursul zilei de 21.06.2018, un bărbat a depus denunţ la S.J.A. Timiş, prin care sesiza faptul că a fost oprit în trafic, pe drumul judeţean dintre Timişoara și Moşniţa Nouă, de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care i-a solicitat documentele de identitate şi pe cele ale autoturismului, comunicându-i că a fost oprit deoarece a efectuat o manevră de depăşire şi a circulat cu viteza de 103 km/h.

 

Poliţistul i-a adus la cunoştinţă că, pentru această faptă, îi poate fi suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile şi riscă o amendă de 1.350 lei, însă pentru a nu aplica măsurile legale, cei doi s-au înțeles cu privire la remiterea, respectiv primirea unei sume de bani și au stabilit în acest sens o întâlnire, moment în care a fost surprins în flagrant.

 

În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus ca polițistul să fie cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.