Arhive

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța -secțiile de poliție urbană – au organizat, în cursul zilei de ieri, acțiuni pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La activități au participat aproximativ 30 de polițiști, precum și jandarmi și polițiști locali, fiind verificate 55 de societăți comerciale.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 118sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 43.000, dintre care 54 la Legea 55/2020, în valoare de 28.800 de lei.

Exemple: 

Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui restaurant, situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că terasa restaurantului în cauză este împrejmuită cu pereți și acoperiș retractabili, care se aflau în poziția închis.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei. 

Polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui restaurant, situat pe strada Ștefan cel Mare, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei. 

Polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui centru comercial (spațiu de joacă pentru copii), situat pe strada Dumitru Marinescu din municipiul Constanța, se află mai multe persoane. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei. 

Totodată, polițiștii Secției 4 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în patru baruri de pe raza municipiului Constanța, se desfășoară acte de comerț în spațiu închis,  nerespectându-se prevederile Legii 55/2020.

Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare.

foto: arhivă