ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19, ÎN ZONELE AGLOMERATE

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 157 de societăți comerciale și au fost aplicate 208 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 240.000 de lei, dintre care 53 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 12 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 5 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 32 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 82 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 9 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 20 de deficienţe, fiind aplicate 20 de sancțiuni (17 avertismente şi 3 amenzi), în valoare totală de 15.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție.


Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!

foto: arhiva