ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID-19 ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL CONSTANȚA

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.
Peste 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța, respectiv stațiunile din nordul și sudul litoralului, cu precădere în municipiul Constanța și stațiunea Vama Veche.
Cu ocazia controalelor au fost verificate 169 de societăți comerciale și au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 144.000 de lei, dintre care 23 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 32 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 22 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare. Totodată, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Constanța au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare de peste 19.000 de lei.
În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 14 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci) din staţiunea Vama Veche și din Satul de Vacanță din municipiul Constanța.
În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 70 de deficienţe și 1 obiectiv care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 69 de sancţiuni, respectiv 49 de avertismente şi 20 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 27.000 de lei.
Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.
Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!