Arhive

ACŢIUNE DE DONARE DE SÂNGE LA NEGRU VODĂ

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si Primaria Negru-Voda organizeaza sambata 9.08.2014, intre orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange .

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din Negru-Voda, care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona si locuitorii din localitatile invecinate (se face decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange).

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani , cu greutatea peste 50 kg , care nu au suferit de hepatita , TBC, sifilis , ulcer, epilepsie, diabet zaharat , boli de inima .

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice .

Cu doua zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda a se servi un mic dejun usor , sarac in grasimi si minim 500 ml lichide .

Va asteptam sambata 9.08.2014 la Clubul pensionarilor din localitatea Negru-Voda , cu un act de identitate valabil , intre orele 08.30-13.30.

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!
Este nevoie de mai multi donatori!
Cheama-ti si prietenii!
Multumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!