ACȚIUNE DE DONARE DE SÂNGE LA MEDGIDIA

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta si Protoieria Medgidia organizeaza  marti 16.11.2021, intre orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange.

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Medgidia si localitatile  invecinate  care  doresc sa  ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala de tip B sau C, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima,boli autoimune etc.    

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

Cu trei zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.

– 7 tichete de masa pentru produse alimentare;

– o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.

– decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;   

Va asteptam marti 16.11.2021 la Protoieria Medgidia, str. Radu Negru, nr. 16 (Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel) cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie de  mai multi donatori!

Cheama-ti si prietenii!

Multumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de  vieti omenesti!

Pentru programări și informatii suplimentare, perosanele interesate sunt rugate să-l contacteze pe preotul Constantin Romaniuc, telefon 0767 989 966.