ACȚIUNE DE DONARE DE SÂNGE ÎN LOCALITATEA 23 AUGUST

Un grup de voluntari din localitatea 23 August, organizeaza o actiune de donare de sange in colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, Primaria Comunei 23 August si Scoala Gimnaziala „George Cosbuc” din localitate, sambata, 23.03.2019 intre orele 08.30- 13.30.

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea 23 August si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

Cu trei zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
-7 tichete de masa pentru produse alimentare
-o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari
-decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

„Va asteptam sambata 23.03.2019 la Scoala Gimnaziala ,,George Cosbuc” din localitatea 23 August cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30. Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit! Este nevoie de mai multi donatori! Cheama-ti si prietenii Multumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!”