A ÎNCEPUT REABILITAREA BLOCULUI MATERNOFETAL AL SPITALULUI MEDGIDIA

A început reabilitarea Blocului Maternofetal al Spitalului Medgidia. Investiția este suportată în totalitate de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. În acest context, oficialii de la Primăria Municipiului Medgidia și Spitalul Municipal Medgidia, au avut onoarea de a fi gazdele conferinței de presă având ca subiect demararea lucrărilor de reabilitare a blocului maternofetal aflat în incinta Spitalului Municipal Medgidia.

Lucrările de reabilitare vizează următoarele spații:

-​ sală de operații;

-​ două săli de nașteri aseptice;

-​ o sală de nașteri septică;

-​ cameră resuscitare nou-născuți;

-​ salon preoperator;

-​ salon postoperator;

-​ grupuri sanitare;

-​c abinet personal medical;

​- vestiare și dușuri personal;

-​ dependințe funcționale.

Prezenți la eveniment au fost Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa, doamna Abigail Rupp; Șeful Biroului SUA de Colaborare Militară, domnul colonel Steve Klingman; Ofițer Relații Bilaterale, domnul Bradford Stark; Șef Secție Obstretică și Ginecologie, domnul dr. Mihail Cocoș; managerul Spitalului Municipal Medgidia, domnul Eugen Aglițoiu și edilul Municipiului Medgidia, domnul Valentin Vrabie. ​

„Este o mare bucurie să fiu aici pentru a demara proiectul de reabilitare a acestui spațiu. Viața fiecăruia dintre noi începe în blocul maternofetal. Din acest motiv, Guvernul Statelor Unite ale Americii și Departamentul de Apărare SUA vor contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate românesc. Acest proiect face parte din categoria acțiunilor umanitare susținute financiar prin activitatea Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii de peste 20 de ani. Proiectul este în valoare de 320.000 de dolari. Avem proiecte pe teritoriul României cu valoare de peste 1 milion de dolari. Suntem recunoscători domnului primar Valentin Vrabie, reprezentanților Spitalului Municipal și comunității locale pentru tot sprijinul acordat.”, a declarat Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa, doamna Abigail Rupp.