Arhive

“…a fost oprită specula, iar prețurile la alimente s-au stabilizat!”

Institutul Național de Statistică – instituție fără coloratură politică – a confirmat că prețurile la alimente au scăzut ușor în februarie, inflația la această categorie de produse fiind de 4,5%, cu mult sub rata generală a inflației (7,2%) și în scădere față de luna ianuarie (5,6%).

“Scăderile sunt însă mai mari, dacă ne uităm la alimentele de bază cu adaos limitat.
Acest lucru ne confirmă că măsura a fost bună și că trebuie extinsă și îmbunătățită. PSD va propune în scurt timp o astfel de formulă îmbunătățită care să pună în valoare și să facă mai competitive produsele alimentare românești, astfel încât românii să aibă acces la hrană mai ieftină și mai sănătoasă.

Produse alimentare în ianuarie 2024 cu adaos limitat care au prețuri semnificativ mai mici decât în erau înainte de introducerea măsurii PSD:
Făină -31,2%
Mălai -26,3%
Ulei -17,4%
Unt -9,12%
Zahăr -7,83%

Datele arată deci o concluzie certă: a fost oprită specula, iar prețurile la alimente s-au stabilizat!”
(Felix Stroe, senator PSD)