A CREZUT CĂ PRIMEȘTE POMANĂ, DAR S-A ALES CU O PAGUBĂ DE 5 000 DE LEI

   
T. GHEORGHE de 92 ani, din Constanța, str. Soveja, a reclamat faptul că, în ziua de 25.03.2016, în jurul orei 14.00, a primit în locuința sa o persoană de sex femeiesc, de aproximativ 70 de ani, care i-a declarat că a venit cu pomană și vrea să-i ofere suma de 100 de lei, dar că are doar o bancnotă de 200 lei, la care îi trebuie rest.T. GHEORGHE s-a dus în dormitor, de unde a adus suma de 100 lei. Femeia a luat bancnota de 200 de lei propusă pentru a fi schimbată, lăsându-i totodată bărbatului propria bancnotă de 100 lei.
După plecarea femeiii din locuință, bătrânul a constat lipsa din dulapul din dormitor a 5.000 de lei.

 Semnalmente autoare: vârstă aproximativ 70 ani, înălțime 1.50m, părul scurt, de culoare închisă tuns băiețește, slabă, îmbrăcată cu o jachetă de culoare albastră, o fustă de aceeași culoare.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 sub aspectul infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța recomandă încă o dată pe această cale cetățenilor, cu precădere celor de vârsta a III-a:

– Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.) sau alte persoane necunoscute care vând produse sau doresc să vă ofere diferite bunuri.

– Nu furnizaţi necunoscuților informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

– Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

– Se mizează pe:

– incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei;

– singurătatea persoanei (cu precădere persoanele de vârsta a III- a care trăiesc singure) , empatia şi compasiunea ridicată a victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.