Arhive

A 15-EA EDIȚIE A TURULUI DOBROGEI LA CICLISM SE VA DESFĂȘURA ÎNTRE 12 ȘI 15 IUNIE

În perioada 12-15 iunie, Direcția pentru Sport și Tineret a județului Constanța, Consiliul județean și primăria Constanța, în parteneriat cu Clubul de ciclism 2000 Bilal Constanța și Federația Română de ciclism organizează cea de-a 15-a ediție a Turului ciclist al Dobrogei, competiție adresată sportivilor licențiați (1 prolog și 4 etape în linie), dar și celor amatori (3 etape), conform Agerpres.

Pe site-ul oficial al FRC, www.frciclism.org sunt publicate atât regulamentul, cât și informații privind înscrierea la competiție, precizându-se că pentru sportivii legitimați (juniori, U23 și Elite) sunt prevăzute 1 prolog și 4 etape în linie, “în stea”, cu starturi și sosiri la Constanța.

Astfel, joi, 12 iunie, dimineața de la ora 10,00 va avea loc un prolog contratimp individual, în Mamaia, între Hotelul Caraiman și Aqua Magic, în lungime totală de 5 km, pentru ca după-amiază, de la ora 15,00, când are loc startul festiv din fața Sălii sporturilor din Constanța, iar la ora 15,30 startul tehnic, de la borna 5+500 de pe DN39, este programată prima etapă în linie, pe 80 km, pe traseul Constanța-Cumpăna-Agigea-Eforie Nord-Eforie Sud-Mangalia și retur.

Vineri, de la ora 10,30 se dă startul în etapa a 2-a, Constanța-Agigea-Techirghiol-Movilița-Topraisar-Mangalia-Constanța (130 km), pentru ca sâmbătă să se dispute etapa a 3-a, Constanța-Valul lui Traian-Adamclisi-Constanța (120 km, pe DN3).

Competiția rezervată sportivilor legitimați se încheie duminică, 15 iunie, cu un circuit pe Bulevardul Aurel Vlaicu, 30 km, sub forma unui criterium cu sprinturi intermediare la 5 tururi, câștigătorul fiind desemnat prin adițiune de puncte.

Pentru amatorii de ciclism, care se vor întrece pe categorii de vârstă (până la 18 ani, 19-39 ani și peste 40 ani), precum și la feminin, unde concursul este open, sunt prevăzute 3 etape, vineri, sâmbătă și duminică.

sursă: Observator de Constanța