Arhive

2.640 de tablete au fost distribuite de ISJ Constanța

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că 2.640 de tablete au fost distribuite, în ultimele zile, la aproape 100 de unităţi de învăţământ din judeţ, jumătate dintre acestea fiind din mediul rural.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a distribuit, în 8 şi 9 decembrie, 2.640 de tablete pentru 98 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică din judeţul Constanţa. Dintre acestea, 51 sunt din mediul rural şi 47 din mediul urban: 26 în municipiul Constanţa, 2 – Eforie, 3 – Cernavodă, 5 – Mangalia, 7 – Medgidia, 4 – Năvodari.  

„Acţiunea s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu Constanţa, în baza unei programări a instituţiilor şcolare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanţarea fizică, precum şi toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis ISJ Constanţa.  

Sursa citată a precizat că aceste tablete au fost distribuite în cadrul Programului Naţional Şcoala de acasă, iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform necesarului transmis de către managerii şcolari Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Tabletele au incluse o cartelă pentru internet şi un soft preinstalat.  

„Aşadar, directorii instituţiilor de învăţământ, în baza unei proceduri operaţionale aprobate în cadrul consiliilor de administraţie, le vor distribui beneficiarilor aceste dispozitive, în cel mai scurt timp, în regim de comodat, conform dispoziţiilor legale. De asemenea, precizăm că, faţă de raportarea trimisă de directorii unităţilor şcolare (raportare care a stat la baza procesului de achiziţie), s-a înregistrat la mai multe şcoli o diminuare semnificativă a numărului de beneficiari”, a menţionat Inspectoratul Şcolar Constanţa.  

ISJ a solicitat 5.689 de tablete.