Arhive

SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA SE CONFRUNTĂ CU UN FENOMEN DE ABANDON TEMPORAR AL COPIILOR SPITALIZAȚI

Odată cu începerea sezonului rece Spitalul Județean Constanța se confruntă cu un fenomen de abandon temporar al copiilor spitalizați. Acestia sunt internați din cauza unor probleme de sănătate însă după recuperare sunt uitați de familii săptămâni întregi în cadrul instituţiei medicale. Oamenii invocă lipsa banilor și a unei surse de încălzire în perioada iernii.

O farfurie de mâncare și o camera încălzită, reprezintă principalele motive pentru care mulți părinți din Constanța, își lasă copiii prin spitale săptămâni întregi, în perioada iernii. Cei mici sunt aduși la medic in urma unor problemelor de sănătate însă după recuperare, părinții sunt greu de găsit.

Cei mai mulți copii sunt aduși seara astfel încât medicii să fie nevoiți să îi interneze peste noapte pentru a primi îngrijiri medicale.
Fenomenul a devenit tot mai frecvent în ultimii ani iar tinând paturile ocupate pentru copiii cu adevărat bolnavi.

Familia nu poate fi obligată să ia copilul acasă.

Direcția pentru Protecția Copilului face demersurile necesare de fiecare dată, pentru ca micuții să fie reinserați în familie.

Cei mai mulți dintre copii sunt luați acasă și reduși după câteva zile, iar situația abandonului temporar se repetă de mai multe ori pe parcursul sezonului rece.

Copiii au de regulă vârste cuprinse între 0 și trei ani, iar pentru ei spitalul reprezintă a doua casă.