Arhive

SPECIALIŞTII NE SPUN DE CE ESTE NEVOIE DE ARICI ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ!

Știați că aricii sunt sanitari naturali de neînlocuit pe lângă fermele şi grădinile particulare? Și asta în condițiile în care în meniul animalelor intră o mulţime de insecte şi dăunători, care anual le aduc pagube însemnate proprietarilor. Prezența sa reprezintă pentru fermieri o adevărată bijuterie.

Cărăbuşii, greierii, gândacii de la sol, larve de ţânţari sau viermii, reprezintă o parte din hrana ariciului. Este de remarcat că din cauza sensibilităţii scăzute la otrăvuri animalul, poate mânca şi insecte otrăvitoare, care nu sunt atinse de nimeni altcineva. Aşadar, Fermierii care vor să dezvolte afaceri eco ar trebui să se gândească serios la alternative de eliminare a insectelor care distrug plantația. Ariciul poate fi o soluție salvatoare, însă pentru a-l atrage, este necesar de creat condiţii de viaţă adecvate. În grădină ar trebui de păstrat un loc în care niciodată să nu se facă lucrări agricole, iar solul să nu fie prelucrat.

Animalele țepoase au nevoie, de asemenea, de condiţii pentru iernat. Se are în vedere ca spațiul unde îşi au cuibul să nu fie lăsat în bătaia ninsorilor şi a vântului. În acest scop le puteţi face o doseală improvizată din nişte crengi, lemne, strujeni sau frunze ale copacilor.