Arhive

ȘCOALA „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” DIN MEDGIDIA A SĂRBĂTORIT ZIUA DE NAȘTERE A MARELUI SCULPTOR

La Școala „Constantin Brâncuși” din Medgidia a avut loc o mare sărbătoare. Unitatea de învățământ a celebrat ziua de naștere a marelui sculptor român al cărui nume îl poartă. Evenimentul a fost unul complex, iar elevii și cadrele didactice l-au comemorat pe geniul care a nemurit piatra. Pe 19 februarie s-au împlinit 139 de ani de la nașterea celui care și-a pus amprenta asupra istoriei artei.

Manifestarea a debutat printr-o ceremonie religioasă la monumentul lui Constantin Brâncuși din curtea unității de învățământ.

Rând pe rând copiii au trecut pe la „Masa tăcerii”, varianta în miniatură, pentru a depune flori în memoria marelui sculptor.

Managerul școlii, susține că încearcă să le ofere cât mai multe informații copiilor referitor la marele geniu. Și asta pentru a rămâne peste ani cu multe cunoștințe despre ceea ce a reprezentat și va reprezenta în continuare Constantin Brâncuși pentru poporul român.

Activitatea propriu-zisă s-a mutat apoi în școală unde s-a desfășurat un concurs denumit „Să-l descoperim pe Brâncuși”. Aici a fost creeat un templu în adevăratul sens al cuvântului pentru cel care a devenit simbolul unității de învățământ. Au participat patru echipe denumite: România, București, Franța și Paris. Copiii au avut de parcurs patru probe de foc. Prima a fost cea în care școlarilor li s-au testat cunoștințele generale despre marele sculptor.

O altă etapă a concursului a vizat recunoașterea operelor lui Constantin Brâncuși. Cei mici au privit poze cu sculpturile marelui geniu și au spus denumirea fiecăreia.

Prezentarea afișelor pe care le-au realizat grupele a fost momentul în care tinerii și-au pus în valoare creativitatea artistică.

Ultima etapă a constat în realizarea unei scisori adresate lui Brâncuși.

Atât organizatorul evenimentului cât și juriul au apreciat munca elevilor care au participat activ la competiție. Dascălii spun că cei mici au făcut față cu brio întrebărilor care au avut un grad ridicat de dificultate.

Cu toții s-au descurcat foarte bine, iar la final au primit diplome și mulțumiri de la membri juriului.