Romȃnia, reprezentată de UDT la evenimente internaţionale

În luna decembrie 2019 România participă prin Uniunea Democrată Tătară la patru evenimente internaţionale astfel:

1. Şedinţă de lucru a “Congresului Mondial al Tătarilor” în Kazan-Republica Tatarstan (Rusia) în perioada 15-21 decembrie 2019.

2. Şedinţă de lucru a “Federaţiei Mondiale de Belt –Wrestling Koresh” în Kazan-Republica Tatarstan (Rusia) în data de 20 decembrie 2019

3. Campionatul Mondial de Qazaq Kuresi din Aqtobe Republica Kazakhstan (Kureş Kazakh, unul din cele 5 stiluri promovate de UDT) în perioada 11-18 decembrie 2019. Echipa Romȃniei condusă de şeful delegaţiei Murat Şenol este formată din: Tănase George Alexandru, Naim Ersin, Ramazan Edvin, Costache Lucian Constantin şi Dumitrică Valentin. Unul dintre sportivi Tănase George Alexandru are două medalii de bronz la turnee internaţionale de kureş şi numeroase medalii la concursuri de judo şi sambo.

4. Campionatul Internaţional de Mangala si Toguz Kumalak în Bursa-Turcia în perioada 13-16 decembrie 2019 [sunt jocuri de strategie istorice pe care UDT le promovează în Romȃnia. Primul concurs a fost organizat în data de 09.06.2019, la Casa de Cultură I.N. Roman din Medgidia (la Biblioteca Municipală), iar primul concurs internaţional organizat de UDT a fost cel din cadrul Festivalului Kurultai realizat cu sprijinul şi finanţarea Consiliului Judeţean Constanţa în data de 15.09.2019].

* Palmaresul României graţie UDT este următorul:

  • la campionatele europene avem 2 medalii de aur (Eugenia Costache, Alex Ferariu Flores), 3 de argint (Gheorghe Lozovanu, Adrian Pintili, Eugenia Costache) și 3 de bronz.
  • la campionatele mondiale avem 2 medalii de bronz (Cherim Ender şi Cătălin Brătulescu).
  • la turnee internaționale avem 11 medalii de aur, 17 de argint și 21 de bronz.

Mulţumim pentru sprijin sponsorilor: Foişor Com, Sterk Plast, Salis Taco (Evolution Business), Sultan Impex, Dr. Gonul Iusein, Edis Cutlacai, Ghiunal Menzat, Ozghiun Menabit, Memur Derviş. Mulţumim pentru sprijinul acordat tuturor celor care iubesc sportul şi cultura.

este mesajul transmis de reprezentanții Uniunii Democrate Tătare.