Obiectiv atins de PNL!
Două spitale noi la Constanța, finanțate prin PNRR

Ministerul Sănătății a prezentat lista celor 27 de spitale, la nivel național, care vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Pe această listă se află ”Corpul nou de Pediatrie”, din cadrul Spitalului Județean Constanța – proiect al Consiliului Județean Constanța precum și Spitalul de Oncologie și Cardiologie – proiect al Primăriei Constanța.

“Domeniul sănătății este o prioritate, iar aceste investiții vor fi un bun de care vor putea beneficia toți constănțenii. De asemenea, aceste două spitale vor sprijini actul medical, nu doar al județului Constanța, ci al întregii regiuni.

Astăzi știm clar că la Constanța, după mult timp, există proiecte de anvergură realizabile și avem și garanția clară că aceste obiective vor fi construite. Spun acest lucru pentru că avem doi pași concreți bine conturați: proiectarea unităților medicale, dar și sursa de finanțare pentru realizarea acestora. Apreciez că la nivelul Consiliului Județean și al Primăriei a fost depus un efort extraordinar pentru a putea fi prinsă această oportunitate istorică de finanțare prin PNRR a proiectelor și în domeniul sănătății.

Așteptăm ca după cele două săptămâni de rezolvare a contestațiilor, să fie semnate contractele finale de finanțare pentru unitățile medicale noi din Constanța, mai ales că sunt proiecte bine făcute și care au obținut punctaje excelente”, a transmis Bogdan Huțucă, deputat PNL.