Arhive

OAMENII NU ŞTIU LA CE RISCURI SE EXPUN DACĂ NU SE RESPECTĂ REGULILE DE IGIENĂ

Românilor le place să umble îngrijiţi şi se preocupă de aspectul lor. Îşi fac masaje şi tratamente de întreţinere corporală. Însă nici nu ştiu la ce riscuri se expun dacă saloanele nu respectă regulile de igienă sau nu folosesc corespunzător aparatura din dotare. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a controlat în ultima perioadă peste 655 de operatori economici din întreaga ţară care oferă astfel de servicii. La mai mult de jumătate din aceştia au fost depistate abateri de la prevederile legale.

La Constanţa, comisarii OPC au descoperit că în multe saloane se foloseau produse şi proceduri neconforme, unele chiar periculoase. În mai multe frizerii, condiţiile de igienă lăsau de dorit, fiind folosite instrumente neigienizate. De asemenea, au fost constatate abateri de la respectarea cerinţelor prevăzute de legislaţia specială la produsele cosmetice folosite în prestarea serviciilor. Mai mult decât atât, se foloseau produse cosmetice expirate chiar şi de trei ani de zile.

„Consumatorii trebuie să beneficieze de totalitatea informaţiilor atunci când apelează la diverse servicii pentru a putea lua deciziile în cunoştinţă de cauză şi ca alegerile pe care le fac să răspundă nevoilor acestora. Comisarii ANPC supraveghează permanent piaţa, astfel încât drepturile consumatorilor să fie respectate. Toţi cei care pun în pericol sănătatea consumatorilor şi le afectează interesele economice vor fi sancţionaţi”, a precizat Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

Aşadar, dacă aveţi de gând să vă duceţi la salon, asiguraţi-vă că nu vă puneţi în pericol sănătatea sau chiar viaţa. Verificați calitatea produselor dar mai ales dacă se respectă normele de igienă. Toate acestea pentru că sănătatea dumneavoastră este importantă!