Misiunile jandarmilor din cadrul IJJ Constanţa în noaptea dintre ani

Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, alături de poliţiştii constănţeni vor fi zilnic la datorie în perioada 31.12.2021- 02.01.2022, cu misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor care se vor afla în spațiile publice, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.
Jandarmii constănțeni vor fi prezenţi alături de poliţişti în zone aglomerate, piețe și centre comerciale, gări și stații de transport în comun din zona de competență, unde vor acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Jandarmii vor fi angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă. Totodată, oamenii legii vor asigura şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.


Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, oamenii legii vor veghea şi la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor organizate de către autorităţile locale în municipiul Constanţa, la cumpăna dintre ani.

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru un plus de siguranţă, jandarmii constănțeni recomandă participanţilor:

 să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine;
 să nu se implice în conflicte ce ar putea conduce la tulburarea ordinii şi liniştii publice;
 să fie atenți la bunurile şi obiectele personale;
 să supravegheze cu atenţie copiii;
 să respecte măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS Cov 2;
 să solicite sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului 112, în caz de urgenţă;
 să respecte legislaţia cu privire la folosirea materialelor pirotehnice.

Colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vă urează un Revelion liniştit, Anul Nou să vă aducă desăvârşită sănatate şi multe împliniri.
La mulţi ani!