MINOR DIN CONSTANTA, CERCETAT PENTRU FURT DINTR-UN MAGAZIN DE TELEFOANE MOBILE

Sâmbătă, 28 iunie a.c., ora 16.00, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii publice în municipiul Constanţa, pe B-dul Mircea cel Batrân, a observat un tânăr care oferea spre vânzare trecătorilor, „la promoţie”, mai multe telefoane mobile.

La vederea militarilor, acesta a început să se agite, a facut la staga-mprejur şi a mărit ritmul de mers. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea.

Asupra lui N.A., de 14 ani, din Constanţa, jandarmii au găsit patru telefoane mobile. Luat la întrebări, a declarat că împreună cu mai mulţi prieteni au forţat uşa şi au sustras dintr-un magazin GSM., aflat în zona C.E.T., mai multe tablete şi telefoane mobile. De asemenea, a mai adăugat că au vândut tabletele la magazine tip amanet şi că în acceaşi zi a mai vândut patru telefoane la preţul de ….55 de lei.

Jandarmii însoţiţi de poliţistii de la Secţia 5, s-au deplasat la magazinul respectiv, au luat legătura cu proprietarul care a declarat că în urmă cu o săptămână i-au dispărut din magazin mai multe tablete şi telefoane.

Persoanei în cauză i-au intocmit actele de constatare pentru fapta de furt calificat si a fost predat la Secţia 5 Poliţie, pentru continuarea cercetarilor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.