Mandate europene de arestare, puse în aplicare de polițiști

La data de 4 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat, de 50 de ani, din Timișoara, pe numele căruia existau 2 mandate europene de arestare, emise de autorităţile franceze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni economice și financiare, fapte comise pe teritoriul Franței.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea predării către autorităţile franceze.

Limita legală de viteză, în atenția polițiștilor rutieri

În noaptea de 4-5 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune, pe DN 3 și pe bulevardul I.C. Brătianu, pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare.

În urma activităților au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.205 lei, dintre care 23 pentru depășirea limitei legale de viteză.

În plus, polițiștii rutieri au reținut 4 permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Exemplu:

În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 00.45, un bărbat de 32 de ani, din orașul Murfatlar, a condus un autoturism pe DN 3, în localitatea Valu lui Traian, având viteza de 161 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 70 km/h.

Acțiune a polițiștilor din Neptun

La data de 4 august a.c., în intervalul orar 11.00-14.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun au desfășurat o acțiune pe raza stațiunilor Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora și Venus, pe linia comerțului ambulant neautorizat pe plajă.

În urma activităților au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță.

Măsuri de protecție pentru un sejur liniștit

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu inspectori din cadrul A.N.I.T.P. au desfășurat activități informative în ceea ce privește prevenirea infracțiunilor de furt din camere de hotel și de pe plajă, precum și a traficului de persoane, în stațiunea Mamaia.

Turiștii au fost sfătuiți să își ia toate măsurile de protecție și să fie atenți în mod permanent la bunurile lor, pentru a se bucura de un sejur liniștit.

Totodată, reprezentanților unităților hoteliere le-au fost înmânate flyere cu recomandări preventive, pentru a le oferi turiștilor în scopul prevenirii infracțiunilor de furt din camere de hotel.

Pentru prevenirea infracțiunilor de furt de pe plajă, polițiștii vă sfătuiesc:

– Evitați să lăsați bunuri nesupravegheate pe plajă;

– Respectați instrucțiunile salvamarilor și semnificația steagului arborat pe plajă;

– Dacă ați fost victima vreunei infracțiuni, rețineți cât mai multe detalii legate de autor și sunați imediat la poliție. Activitățile desfășurate fac parte din Programul local „Litoral 2020”.