Mandat pus în executare de polițiști

La data de 1 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 42 de ani, pe numele căruia Judecătoria Hârșova a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Tânăr bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt, depistat de polițiști

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un tânăr de 14 ani, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 31 august a.c., acesta ar fi sustras o bicicletă care se afla pe trotuarului din fața imobilului unui bărbat, din municipiul Constanța. Bunul sustras a fost recuperat și înapoiat părții vătămate. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Acțiuni desfășurate de polițiștii constănțeni

La data de 1 septembrie a.c.,  în intervalul orar 10.00-19.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.J.M. Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și respectării prevederilor Legii 55/2020.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 91 de persoane și au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.250 de lei, conform Legii 12/1990. În activitate au fost angrenați și polițiști locali.

La data de 1 septembrie a.c.,  în intervalul orar 12.00-16.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

În urma activităților, polițiștii au legitimat 23 de persoane și au verificat 22 de societăți comerciale. Totodată, polițiștii au controlat 14 autoturisme și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 6.900 de lei.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 26 ani, care a condus un buldoexcavator pe strada Eliberării din municipiul Constanța, fără a poseda permis de conducere corespunzător categorie din care face parte vehiculul.

La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 32 ani, care a condus un autoturism pe strada Lacului din comuna Cogealac, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

Polițiștii continuă seria activităților preventive

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Poliției orașului Eforie au desfășurat activități pentru informarea cetățenilor și prevenirea infracțiunilor de furt.

Polițiștii au acționat în scop preventiv pe faleza din stațiunea Eforie Nord și în zona plajelor, stând de vorba cu turiștii, în vederea luării tuturor măsurilor de protecție pentru a se bucura de un sejur liniștit.

În acest sens, polițiștii recomandă turiștilor:

– Țineți, permanent, ușa de la camera de hotel/pesiune încuiată și asigurată;

– Când părăsiți camera, ferestrele trebuie să fie întotdeauna închise complet, mai ales cele situate la parter;

– Depozitați-vă bunurile de valoare în seiful hotelului;

– Evitați să lăsați pe plajă bunuri nesupravegheate.