“LINIA VERDE” DE TRANSPORT PUBLIC ÎN CENTRUL ISTORIC AL SIBIULUI

De luni, 16 august, Linia Verde de transport public în centrul istoric al Sibiului va fi operațională. Minibuze electrice vor asigura transportul călătorilor în zona centrală a orașului.

Am conceput această linie de transport public electric pentru a încuraja deplasarea cu mijloace de transport ecologice, în centrul istoric. Oferim o alternativă nepoluantă, convenabilă ca preț și la îndemână. Sper ca sibienii și turiștii să decidă să își lase mașina în una dintre parcările zonale din centru – Piața Teatrului, Cazarma 90 sau Gară – și să folosească acest mijloc de deplasare. În plus, nu vor mai avea nici grija găsirii unui loc de parcare.

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

TRASEUL LINIEI VERZI:
Minibuzele electrice vor circula pe traseul Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul C. Coposu – Piața Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – pe sub Podul Gării – Gară.

STAȚIILE LINIEI VERZI:
🟢 Mijloacele de transport vor opri la Gară, BRD, Parcul Tineretului, Sala Thalia, zidul Cetății, Parcul Astra, Primărie, Teatrul Gong, Piața Cibin 1, Turnului, Podul Miniciunilor, Ocnei, str. N. Teclu, str. Constituției 1, Promenada Mall, Gară.

Șase dintre stații, cele nou create prin proiect, sunt dotate cu afișaje electronice care vor arăta în timp real ora de sosire a autobuzelor în stație. Practic, pe afișaj veți citi care sunt următoarele 3 autobuze care sosesc în stație și în câte minute.

PROGRAMUL DE CIRCULAȚIE:

  • Frecvență de 8 minute la orele de vârf.
  • În restul zilei, nu veți aștepta în stație mai mult de 10-14 minute.

Prima cursă va pleca în fiecare zi de la Gară la ora 7.00. Ultima cursă va pleca din aceeași stație la ora 22.36 de luni până vineri și la ora 23.32 sâmbăta și duminica.

Programul complet îl veți găsi de luni, 16 august pe tursib.ro sau în aplicația TurSibiu.

CÂT COSTĂ CĂLĂTORIA CU LINIA VERDE?
Doar 2 lei, ca orice călătorie pe un alt traseu. Puteți cumpăra un bilet de la automatele din stațiile Liniei Verzi. Momentan, se pot cumpăra bilete de la aceste automate doar cu bancnote, dar în scurt timp, vom pune la dispoziție și funcțiile de achiziție cu cardul bancar și achiziția de abonamente Tursib, acestea urmând să se implementeze odată cu proiectul de modernizare a sistemului de transport public, aflat în derulare. ‼️ Bilete puteți cumpăra mai simplu, direct la bordul minibuzelor, cu ajutorul cardului contactless Visa sau Mastercard.

Mai multe detalii despre Linia Verde, aici: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/9347